Billig billeje – Sådan finder du din bil på ferien

Ofte vil det nemmeste fra du lander være at leje en bil.

I nogle lufthavne er det mere nødvendigt end andre – fra alle lufthavne i fx London og Paris er det nemt at komme ind til byen, men så heldig er du ikke i fx Lyon eller Venedig.

Med en bil har du også generelt nemmere ved at komme rundt i den tid din ferie eller forretningsrejse varer.

Du er selvfølgeligt interesseret i at spare penge på din billeje.

Vi kigger i denne artikel på, hvordan du lejer en bil billigt i Europa – og hvad der er værd at være opmærksom på i den forbindelse.

Sammenlign priser online på billeje

Første og vigtigste punkt er at sammenligne prisen på at leje en bil før du tager afsted.

Hertz, Sixt, AVIS og flere andre udlejningsselskaber findes i de fleste store lufthavne i hvert fald i Europa. De ligger ofte lige ved siden af hinanden og er derved i direkte konkurrence. Priserne er aldrig de samme og vil du gerne spare penge er du derfor nødt til også at sammenligne priserne for at finde den billigste.

Vær opmærksom på forsikring

sixt biludlejning

Du får ansvarsforsikring med når du lejer en bil, da det er lovpligtigt i langt de fleste lande. I de lande hvor det ikke er bør du altid tilvælge ansvarsforsikringen.

Et godt spørgsmål er dog, om du herudover også bør tegne en kaskoforsikring. Kaskoforsikringen dækker skader på den bil du selv har lejet. Hvis du aldrig har kørt i landet før og kører anden type bil end du plejer (du er vant til varevogn, men kører nu i en personbil; du er vant til automatgear, men kører nu med manuelle gear) kan du meget vel overveje kaskoforsikringen oveni.

Du kan læse mere om de forskellige typer af bilforsikringer og deres fordele og ulemper direkte på FindForsikring.dk. Her har du også mulighed for at indhente et nyt tilbud på din bilforsikring – den danske af slagsen du har til den egen bil, forstås.

Medbring GPS hjemmefra

Udlejningsselskaberne vil gerne opsælge dig udstyr som en GPS eller en barnestol til bilen. Barnestolen kan du meget vel have brug for og her er du derfor nødt til bare at betale. Så simpelt forholder det sig dog ikke med din GPS.

Du kan med fordel medbringe en GPS hjemmefra i form af din mobiltelefon med dataforbindelsen tændt. Hvis du har et abonnement fra teleselskabet 3 har du ”3 Like Home”, hvilket betyder at data i mange af Eu-landene i dag ikke koster mere end du betaler i Danmark (det vil sige i praksis ingenting, da det er indeholdt i dit abonnement).

Du kan også købe et SIM-kort direkte i lufthavnen med forudbetalt data på og så skifte SIM-kortet i din telefon ud. Dette betyder, at du på din tur midlertidigt har et andet nummer, men til gengæld har du data og mulighed for at finde rundt med den GPS, du har installeret til formålet. Google Maps kan anbefales over det meste af verden.

Gode rabatter med dit kreditkort

Har du et Mastercard Gold, Mastercard Platinum eller lignende?

Så har du indbygget rejseforsikring direkte i kortet samt rabat til flere af de store biludlejningsselskaber.

Er du en god kunde ved din bank (det vil sige, har du lånt mange penge og betaler du mange renter til din bank) har du også mulighed for at få et af de kreditkort, der giver en række fordele.